B4MV ~ Tears Don't Fall

Bevezető
Minden honlapszerkesztő allergiás arra, ha az oldalát pusztán reklámhelynek nézik, mégis mindig rákattintunk a linkre... (Ez nem felhívás!)
A B4MV-vel viszont pont ennek köszönhetően ismerkedtünk meg. Mivel imádok fogalmazni, kötelességemnek érzem, hogy ne csak az oldalukon található biográfiát másoljam be a fent lévő videóval együtt, hanem az együttes frontemberéből kierőszakolt, és interneten közzé tett információkból hozzak össze valamit.
Először Eva faggatózott e-mailben, merthogy állítólag ?jó a kommunikációs szarokban?. Ezután elegánsan lepasszolta a projectet Fruzsnak, aki msn-en tett fel pár kérdést.
Végeredmény: Eva az utóbbi hallatán szívrohamot kapott, Fruzs kiélhette riporteri vágyait, Kornélnak meg valószínűleg elment a kedve Tőlünk.
Íme.   

Név: Doom Angel / B4MV
Műfaj: Heavy Metal / Metal Core
Aktív évek: 2005 - ?
Ének: Tóth Kornél
Szóló gitár: Tóth Kornél & Kiss Zoltán
Basszusgitár: Hóka Szilveszter
Dob: Török Patrik
Honlap: www.angelmetal.gportal.hu / www.bullet4myvalentine.gportal.hu

Doom Angel
Tehát a helyszín egy vidéki kisváros, név szerint Somogy megyében Nagyatád. Az időpont 2005 egyik átlagos őszi napja. Főszereplőnk Tóth Kornél lenne, mivel ő az egyetlen személy, aki a történet minden egyes eseményében részt vesz. Mellékszereplőink sokban hasonlítanak hozzá. Mindegyikük a ?vidéki rocker? kategóriába tartozik. Tapasztalatból tudom, hogyha 3 ilyen fiú összejön, nem túl sok jó sül ki belőle, de a kivétel erősíti a szabályt.
A tehetségtelen emo rajongó tinilányok körében nagy divat manapság zenekart alakítani, de mi történik akkor, ha a tehetséges metal rajongó 17 év körüli srácok határozzák el ezt?
A Doom Angel, azaz ?Végzet Angyala? nevű együttes esetében több mint 30 koncertet adtak már. Ezeknek egy része főzenekarként, egy része Magyarország legnagyobbjaival, pl. a Pokolgéppel és a Moby Dick-kel. Egy része belföldön, egy része külföldön, pl. Szlovákiában. Egy része öncélú, egy része egy beteg kisfiú támogatása érdekében történik. Számok egy része feldolgozás (Black Sabbath, Moby Dick, Judas Priest, Pokolgép, stb.), egy része saját.
Nagyjából 6-7 olyan számuk van, amelyek zenéjét Kornél szerzi, szövegében édesapja segít neki. Témájukat tekintve ?az erőszak, a pusztulás ellen, a szeretetről és a szabadságról szólnak.?

B4MV ~ Bullet For My Valentine Tribute Band
2007 elején ismertem meg a Bullet For My Valentine-t. Kornél egy évvel előttem, tehát hozzám képest Ős-Bullet-fannak számít.
Édesapjáról már feljebb tettem említést. Most ismét fontos szereplője a történetnek, ugyanis neki köszönhetjük, hogy 2009 tavaszán a Tribute zenekar megalakult.
Bár Kornélnak korábban szintén felmerült az ötlet egy Tribute zenekar megalakítása, az ötletet hamar el is vetette, gondolván, hogy úgy sem lenne belőle semmi. Az optimizmus teljes hiánya vagy csak szimpla realitás? Szerintem akkor nem sejtette, hogy rögtön az első fellépésükön, amely a hevesvezekényi tehetségkutató verseny került megrendezésre, rögtön 3. helyezést érnek el.

Jövő
Mindenképp el akartam sütni a Jeff Killed John és Doom Angel összehasonlítást, de rájöttem, hogy a 2 zenekar helyzete sok mindenben különbözik.
Mattről köztudott, hogy amikor a felbomlás szélén álltak, még akkor a Metallica utódjának képzelte magukat. Oké, ez egy elég érdes túlzás, de Matt egója akkor is nagyjából a felhők között járhatott.
Kornél viszont tisztában van azzal, hogy a problémák már a helyszínnel elkezdődnek. Az Egyesült Királyság több világhírű rock együttest fel tud mutatni, példának ott a Maiden vagy az Oasis. Ezzel szemben bármilyen szemszögből is nézzük, nálunk az országon belül is csak 1-2 igazán híres rock zenekar van, de ők sem mind a zenélésből élnek. Kornél a Tankcsapdát emelte ki, hogy talán egyedül nekik jött ez össze. De az is milyen áron?!
A ?Carpe Diem? eszme alapján nem tervezi meg előre a betervezhetetlent. Álmai vannak, de kinek nem?
?Hogy mi lesz, az csak a jövő zenéje.?


Pár kérdés Kornélhoz:

Bulletfansite: Születési dátum?
Kornél: 1991.02.07. Azt hogy hánykor, azt ne kérdezd. :D
Bulletfansite: Merrefelé laksz? (vagy nem publikus?)
Kornél: Nagyatád, Somogy megye
Bulletfansite: Hogy kerültetek fel Hevesvezekényre?
Kornél: Tavaly már voltunk az MRA alapítvány megrendezésével tehetségkutatón a Doom Angellel, ami Monoron volt. Most pedig Hevesvezekényen rendezték meg.
Bulletfansite: Kár, hogy nem tudtam róla.
Kornél: Bullet For My Valentine Tributtel ez volt az első fellépésünk:)
Bulletfansite: Akkor gondolom izgultatok. Vagy nem vagy azaz izgulós típus?
Kornél: Hát, még régen izgultam nagyon de már a koncertek alatt hozzá szoktam. Kicsit még mindig izgulok, ami szerintem természetes , mivel mindenki izgul kicsit egy fellépés előtt lehet az akármilyen nagy zenekar.          
Bulletfansite: Van valamilyen hobbid?
Kornél: Gitározás. 14 évig úsztam versenyszerűen. Országos bajnok is voltam, de már abbahagytam.
Bulletfansite: Van valamilyen nyári terved, vagy csak a zenekarral foglalkoztok?
Kornél: Még nincs. Most szeretnék nekiállni az új nóták írásának minél előbb, mert suli időben nem lesz sok időnk rá.
Bulletfansite: Minek készülsz?
Kornél: Ez egy jó kérdés. Majd még eldől.
Bulletfansite: Más dolog: hogyan jellemeznéd önmagadat?
Kornél: Legszebb öröm a söröm. :D
Bulletfansite: Van valami kedvenc mondásod?
Koncy: Élj a mának.
Bulletfansite: Mit szoktál a legtöbbször kimondani?
Kornél: B..meg, hallod.
Bulletfansite: Szóval akkor szoktál káromkodni...?
Kornél: Csak néha :D
Bulletfansite: Gondolom akkor a sört szereted a legjobban...
Kornél: Így van + Whiskey Red Bull-t.
Bulletfansite: Hogyan látod a bandát a jövőben? Szerinted lesz jövője a zenekarnak?
Kornél: Ezt megmondani nem tudom, de a zenekar az elmúlt évekhez képest sokat fejlődött. Majd a jövőben elválik.
Bulletfansite: Volt/van olyan dolog, ami megvalósult, pedig azt hitted, hogy ilyen sosem lesz?
Kornél: Őőő hát nem tudom. Játszottunk már nagy zenekarok előtt, arra nem számítottam, hogy valaha lesz ilyen! Meg az egyik álmom volt hogy külföldön játszhassunk.
Bulletfansite: Külföldön? Ezt nem is említetted... Hol játszottatok?
Kornél: Szlovákiában a Pokolgéppel.

Oldalmenü
Szavazás
Melyik album tetszik leginkább?
Bullet For My Valentine EP
The Poison
Scream Aim Fire
Fever
Diavetítő
Naptár