1. Your Betrayal
2. Fever
3. The Last Fight
4. A Place Where You Belong
5. Pleasure and Pain
6. Alone
7. Breaking Out Breaking Down
8. Bittersweet Memories
9. Dignity
10. Begging For Mercy
11. Pretty On The Outside

2009 első harmada főként a dalok írásával, és Walesben a demo felvételek felvételeivel telt el. Áprilisban bejelentették, hogy a 18.-ai luxemburgi show után egészen júniusig nem fognak koncertezni az album felvételek miatt. Malibuban, a Document Record stúdóban kezdték meg az album felvételeit, Május végefelé. Az új producer, Don Gilmore segítségével villámgyorsan haladtak; alig 1 hónap alatt sikerült felvenniük a zenei részek zömét. A felvételeket azonban meg kellett szakítani az államokbeli Mayhem Tour miatt.

Több interjúban is egyre nyíltabban kezdtek beszélni az albumról, és elmondták, hogy zeneileg más irányzatokba szeretnének belevágni, és elsősorban a hardcore és hardrock műfaj felé kacsintgatnak. Hangzást tekintve inkább a Poisonhoz fog közelállni, mint a SAF-hoz. Egy másik interjúban Moose leszűkítette a kategóriát, és a Poisonból is a Tears Dont Fall-t emelte ki, hogy elsősorban olyasmi számokat várhatunk. Megint egy másik interjúban Matt a 80as évekbeli Ozzy-féle zenéhez hasonlította.

Témájukat tekintve maradtak az eddig bevált dolgok: halál, szerelem, öngyilkosság, stb. Ezek közül Matt egyről számolt be részletesebben:

 

Ez alapján még mindig nem nagyon lehet eldönteni, hogy mire is várhatunk...

Az első ízelítőt az angol Sonisphere fesztiválról kaphattuk, ahol egy új számot adtak elő. A címéről még mindig nem tudunk sokat. Az együttes "Megalizzy" névvel illete, a rajongók pedig a refrén szövege alapján "Who do you think you are?" vagy "You dont have a heart"-nak. Eredetileg 14-15 dalt vettek fel, és ezt szűkítették le, így nem is tartom 100%-osan biztosnak, hogy a dal fel fog kerülni az albumra. Cím alapján, én egyikkel sem tudom azonosítani.

Korábban felröppentek pletykák, hogy "The Storm Begins" címmel fog ékeskedni az album, de azóta kiderült, hogy a SAF utódja a "Fever" (Láz) címet fogja viselni az albumon szereplő egyik dal után.

Fokozatosan több szám is megjelent az albumról. Először a hivatalos honlapon tették közzé, ingyen letölthető formátumban a "Begging For Mercy" című számot. Rögtön hatalmas sikerre tett szert. Később 2 másik szám is napfényt látott: a "Your Betrayal" és a "The Last Fight".

Március 2.-án jelent meg az első single, a "Your Betrayal". Ezt követi a "The last Fight", melynek megjelenése hivatalosan április 19.-ére esik, azonban a számból készült videóklip már elkészült és nyilvánoságra is lett hozva.

Az eredeti tervek szerint 2009 őszén jelent volna meg az album, de különböző okok miatt a megjelenési dátumot egyre tovább tolták, míg végül április 27.-e lett a hivatalos időpont.

Addig is izgatottan várjuk. =)

"Van egy dal, ami arról szól, hogy megkaphatod, amit akarsz. Egy bandában játszva, ez nem sokszor történik meg. Amikor pl. lányokról van szó, akkor lehet, hogy van egy kisebb tömeg előtted, de akkor is az kell, amit nem kaphatsz meg, tudod... de ez a csaj, ember... szóval ez a dal a megszállottságról szól..."

Oldalmenü
Szavazás
Melyik album tetszik leginkább?
Bullet For My Valentine EP
The Poison
Scream Aim Fire
Fever
Diavetítő
Naptár